Bouwhub GSA

Locatie: Ruijgoordweg, Amsterdam

In de binnenstedelijke bouwlogistiek zijn bouwhubs in opkomst. Ook in Amsterdam, waar momenteel meerdere bouwhubs actief zijn of voorbereid worden. Ze bevinden zich voornamelijk in het Westelijke Havengebied, zoals bijvoorbeeld die van GSA aan de Ruijgoordweg. In dit artikel lees je meer over deze bouwhub.

Ervaring in logistieke dienstverlening op Schiphol

Aan de Ruijgoordweg in Amsterdam ligt de hub van GSA. Tijdens jarenlange dienstverlening op Schiphol deed het bedrijf ervaring op met het verminderen van logistieke vervoersbewegingen van aannemers en leveranciers op en rondom de luchthaven. Naast een logistieke hub bij Schiphol is GSA inmiddels ook op 3 andere locaties met een hub begonnen: in Rotterdam, Den Haag en ook aan de Ruijgoordweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

De hub aan de Ruijgoordweg is op verschillende manieren inzetbaar voor de bouw:

  • als wachtlocaties waarvandaan bouwplaatsen volgens het just-in-time principe bevoorraad kunnen worden;
  • als opslaglocatie voor trailers met materialen en andere goederen die vervolgens gecombineerd aangevoerd kunnen worden naar de bouwplaats.

Ook per trein bereikbaar

De hub ligt op een volledig afgesloten terrein van maar liefst 55.000 m2 groot, waarvan 25.000 m2 bestemd is voor opslag buiten en waarop 4 loodsruimten staan van ieder 1.200 m2 groot. Het terrein is volledig geasfalteerd en kan per vierkante meter belast worden met 2.000 kg.

De hub van GSA is bereikbaar via de weg, het water en zelfs het spoor. Het terrein grenst aan het water met een kade waar zowel grote schepen als binnenvaartschepen ontvangen kunnen worden om goederen te laden en te lossen. Het terrein is toegankelijk voor vervoer over het spoor en beschikt ook over een opstelplaats voor treinen.

De bouwhub van GSA aan de Ruijgoordweg in Amsterdam (foto: GSA)

Meer informatie

Voor tarieven en meer informatie over deze hub, kun je contact opnemen met Duncan Bos Otten via [email protected] of 06 53 99 83 97.

Andere bouwhubs in Amsterdam

Lees ook over de bouwhubs aan de Ankerweg en de Papierweg

Terug naar alle Bouwhubs in Amsterdam