Zoek het zelf maar uit!

17 september 2018 | In Druten hadden de stratenmakers er genoeg van en zetten vorige week dit bord neer: kèk ma wa ge doet!

Iedereen negeert tijdelijke verkeersborden

Omroep Gelderland interviewde een lokale ondernemer over het bord, dat op de Hogestraat in Druten stond. Simone Heida, eigenaresse van De Eetkamer, vertelt: ‘Ze hebben hier de hele straat gerenoveerd. Maar ondanks de borden reden mensen steeds door.’

Na een tijdje hadden de stratenmakers er genoeg van en plaatsten het bord: zoek het dan zelf maar uit wat je doet. Het bord heeft er niet lang gehangen: nadat een foto van het bord op sociale media was verschenen, is het afgelopen vrijdagavond plotseling verdwenen. Niemand weet wie het heeft weggehaald.

En dat levert gevaarlijke situaties op

Het negeren van verkeersborden bij werkzaamheden komt veel voor. Weggebruikers hebben haast en willen niet omrijden of even van hun fiets afstappen. Enigszins begrijpelijk want op je rit van huis naar werk kom je in de stad soms de ene na de andere omleiding tegen.

Maar weggebruikers creëren hiermee gevaarlijke situaties, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen die aan het werk zijn. De frustratie van de stratenmakers en hun daarop volgende (ludieke) actie met het bord is dan ook te begrijpen maar juridisch gezien niet zo handig.

Lees het hele artikel

Lees hier het hele artikel van Omroep Gelderland. De foto werd oorspronkelijk gepubliceerd op dumpert.nl.