Plan VVD Amsterdam onnodig lang reserveren parkeervakken

2 oktober 2018 | De VVD in Amsterdam vindt dat parkeerplaatsen in de stad vaak onnodig lang gereserveerd worden voor werkzaamheden. Zij komt daarom met een initiatiefvoorstel om de kosten mede te gaan baseren op de duur van de reservering.

Reservering parkeerplaatsen vaak langer dan nodig

Regeling werkt onnodig lang reserveren in de hand

Het vreemde is dat de gereserveerde parkeerplaatsen spotgoedkoop zijn, zegt Van der Burg. De kosten worden bepaald door het aantal vakken dat is besproken, níet de duur van de reservering.

Plekken staan nu leeg, zegt Van der Burg. “De regeling werkt in de hand dat bewoners en bedrijven onnodig lang parkeerplaatsen reserveren, aangezien langer reserveren geen extra kosten met zich meebrengt.”

“Een aanvrager die de ruimte slechts kort nodig heeft, kan geneigd zijn om ‘voor de zekerheid’ langer te reserveren, want er is al voor betaald.”

Initiatiefvoorstel

De VVD komt daarom met een initiatiefvoorstel om de kosten mede te gaan baseren op de duur van de reservering.

“Hoe zo’n systeem er precies uit moet gaan zien en wat het dan moet gaan kosten per dag, moet worden onderzocht, maar dit moet anders. Niet alleen omdat bewoners er last van hebben, maar ook omdat het zoeken naar plekken die wel vrij zijn, het rondjes rijden door de buurt, slecht is voor het milieu.”

Meer lezen?

Lees het hele artikel hier.