BLVC-tool: Stakeholdercirkel

Al je stakeholders in één oogopslag in beeld

Goed omgaan met BLVC betekent goed weten op wie je project een impact zal hebben. Met de Stakeholdercirkel breng je op eenvoudige wijze overzicht en inzicht in het aantal stakeholders en hun rollen. Met deze overzichtstool is nut en noodzaak van stakeholdermanagement eenvoudig uit te leggen.

De Stakeholdercirkel biedt inzicht en overzicht

 

 

Stakeholders zijn altijd in beweging en bij ingewikkelde projecten gaat het al snel om een veelheid aan actoren en partijen. Goed overzicht houden op de stakeholders van een project, welke rollen zij bekleden en hoe onderlinge verhoudingen liggen, is daarom veel waard.

Het maken van een Stakeholdercirkel helpt hierbij. Het stelt je in staat in korte tijd een gevoel te krijgen bij de hoeveelheid en diversiteit van de stakeholders en op basis hiervan je BLVC-aanpak te formuleren. Als je er eenmaal een hebt, pas je deze in vervolgfasen van je project ook weer relatief eenvoudig aan.

Daarnaast helpt een Stakeholdercirkel bij het verkrijgen van een goed gezamenlijk beeld van de stakeholders en ondersteunt hij de onderlinge communicatie hierover.

Stakeholdercirkel: wanneer pas je dit toe?

Een Stakeholdercirkel maak je voor het eerst in Fase 1 van je project (Verkenningsfase), wanneer je een BLVC-scan maakt. Vervolgens pak je de Stakeholdercirkel er in alle volgende fasen ook weer bij, om te zien of er nieuwe stakeholders ten tonele zijn verschenen, of reeds geïdentificeerde stakeholders specifieker beschreven moeten worden.

Ook met de Stakeholdercirkel aan de slag?

Download de Stakeholdercirkel dan:

en maak deze specifiek voor je eigen project.

 

Heb jij ook een handige BLVC-tool?

Deel deze dan met ons, via Twitter, LinkedIn of gewoon via info@blvc.nl.