Tijdelijke verharding van PFS-Infra

Bij werkzaamheden is het soms nodig tijdelijk een andere route voor voetgangers of fietsers aan te leggen. Dit kan met behulp van tijdelijke verharding, zoals de ProMat-platen van PFS-Infra.

Eigenschappen

De ProMat-platen van PFS-Infra hebben de volgende eigenschappen:

  • ze kunnen worden ingezet als verharding voor zowel een tijdelijk fietspad als een tijdelijk voetpad;
  • de bruto lengte- en breedtematen zijn 1200 x 800 mm;
  • de oppervlakte per vloerdeel is 0,88 m2;
  • gemaakt van gerecycled kabelgranulaat (PVC), een materiaal dat zeer duurzaam is, slijt- en stootvast en bestand tegen chemicaliën en weersinvloeden;
  • antislip door de noppenstructuur, waardoor uitglijden of een te lange remweg bij regen voorkomen wordt;
  • voorzien van groefsysteem waardoor de vloerdelen onderling niet gaan verschuiven en er geen oneffenheden ontstaan.

De platen zijn beschikbaar in 2 verschillende diktes: 22 mm of 43 mm, en wegen respectievelijk 22 en 32 kg per stuk. De platen met een dikte van 22 mm kunnen belast worden door een aslast van 20 ton per m2, die van 32 mm dikte door een aslast van 40 ton per m2.

Meer informatie over eigenschappen is te vinden in deze brochure.

Productie en aanleg

De ProMat-platen worden door PFS-Infra geïmporteerd vanuit Polen, waar ze gemaakt worden van gerecyclede kabels.

Aanleg (en demontage) is in korte tijd te realiseren. Hiervoor worden de platen aangebracht op een geëgaliseerde ondergrond door een partner van PFS-Infra, Moto event floors. Doordat het gewicht per vloerdeel beperkt is, kan de tijdelijke verharding met de hand worden aangebracht. Inzet van zwaar materieel (en bijbehorende CO2-uitstoot) wordt hiermee voorkomen. Na gebruik worden de platen gereinigd, zodat ze weer elders ingezet kunnen worden.

Meer informatie over het aanleggen van tijdelijke fietspaden is hier te vinden, of kijk op de pagina Tijdelijk fietspad Rotterdam voor een toepassing van de platen in de praktijk.

Prijs

Inzet van de Pro-Mat platen als tijdelijke verharding is een goedkoper alternatief dan asfalteren of het toepassen van betonplaten. De prijs van de Pro-Mat platen varieert per afgenomen volume, en de dikte van de platen (22 of 43 mm).

 

Beeld: PFS-Infra
Eerste publicatie: 12 maart 2024
Laatste aanpassing: 19 maart 2024