Schuifpoorten

Een schuifpoort of -hek bestaat uit 1 of 2 bouwhekken op wieltjes, die evenwijdig aan de bouwhekken ernaast, verschoven kunnen worden om toegang te verlenen tot de bouwplaats. Lees in dit bericht wat de voordelen zijn.

Wat is een schuifpoort?

Een schuifpoort, ook wel schuifhek genoemd, is een tijdelijke poort die met behulp van wieltjes heen en weer geschoven kan worden.

Voordelen

Een schuifpoort heeft de volgende voordelen:

  • Kleiner ruimtebeslag, doordat de schuifpoort evenwijdig aan de naastgelegen bouwhekken beweegt, heeft deze geen draaicirkel en neemt de poort bij het openen en sluiten veel minder ruimte in beslag. Omdat bouwplaatsen zich steeds vaker in drukke en krappe binnenstedelijke gebieden bevinden, is dit steeds vaker van belang en vragen opdrachtgevers ook steeds vaker specifiek om een schuifpoort;
  • Makkelijk te openen en sluiten, waardoor het ook makkelijker is om het bouwterrein goed afgesloten te houden. Dit draagt bij aan de veiligheid, omdat onbevoegden zich zo minder makkelijk op het terrein kunnen begeven en ongelukken voorkomen kunnen worden;
  • Goed herkenbaar als in- en uitgang van een bouwterrein;
  • Geeft zo breed mogelijke toegang naar het bouwterrein;
  • Uitvoering kan al op eenvoudige wijze met relatief lage kosten, door gebruik te maken van relatief eenvoudige materialen die ook eenvoudig te monteren. Daarnaast kan de schuifpoort met een eenvoudig hangslot op het hek afgesloten worden. Op de onderstaande instructievideo is dit goed te zien.*

 

*Op de site van Heras Mobile Fencing & Security zijn meerdere uitvoeringen te vinden.

 

Eerste publicatie: 6 mei 2020