Groene Bouwhekken 2.0: de nieuwe generatie

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: Groene Bouwhekken. Sinds kort bestaat er ook een vernieuwde versie, met dezelfde visie en uitstraling maar gebaseerd op een verbeterd ontwerp. Lees er in dit artikel meer over.

Ontstaan

Het idee voor Groene Bouwhekken werd in 2015 geboren in Utrecht, op het Jaarbeursplein om precies te zijn. De Green Business Club Utrecht had de wens om de leefbaarheid in het gebied tijdens jarenlange transformatie van het Utrechtse Stationsgebied te verbeteren. Samen met de Plantenfabriek ontwikkelde het bedrijf wat we nu kennen als Groene Bouwhekken het concept. Stalen bouwhekken werden aangepast door middel van warme, houten panelen met plantenbakken eraan. De bouwplaats kreeg er een veel aangenamere aanblik door.

Duurzaamheid hoog in 't vaandel

Naast het aantrekkelijker maken van de omgeving, dragen Groene Bouwhekken ook bij aan het verduurzamen van de bouwplaats. De hekken worden gemaakt van PEFC-gecertificeerd Douglas hout uit duurzaam beheerde bossen. Het circulaire ontwerp zorgt ervoor dat de hekken bij schade relatief eenvoudig gerepareerd kunnen worden, graffiti makkelijk verwijderd kan worden én dat recycling mogelijk is. Na gebruik op de ene bouwplaats worden de hekken niet weggegooid. Ze worden gecontroleerd, indien nodig opgeknapt en dan weer ingezet op de volgende.

Daarnaast scoort de onderneming hoog op sociale duurzaamheid: in alle stappen van productie tot plaatsing en onderhoud wordt samengewerkt met lokale reintegratie organisaties. Op deze manier biedt het bedrijf volop kansen voor mensen die bezig zijn met hun reintegratie in de arbeidsmarkt. De hekken en de dienstverlening kunnen daarmee vaak opgevoerd worden als Social Return invulling..

Versie 2.0: vernieuwd ontwerp

Sinds kort bestaat er een nieuwe generatie Groene Bouwhekken. Matthijs Ariëns, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Groene Bouwhekken: “De nieuwe versie is op veel vlakken verbeterd en maakt het plaatsen in voeten veel beter mogelijk. We hebben de nieuwe hekken onlangs bij het Winkelcentrum Berkel en Rodenrijs ingezet.” Doordat het hek zowel in de grond geplaatst kan worden, als in voeten, is het voor elke locatie geschikt.

Download de Productsheet voor alle technische details van het vernieuwde hek

Technische tekening nieuwe generatie Groene Bouwhekken

Huurprijzen

Groene Bouwhekken worden verhuurd. De prijs is afhankelijk van de huurperiode, en van de staat van het hek (nieuw of ‘refurbished’). Bij inzet voor langere periodes varieert de prijs vanaf €1,15 voor gerepareerde of gerecyclede hekken en €2,00 voor een nieuw hek.

Meer informatie

Meer informatie over Groene Bouwhekken en het gehele assortiment vind je op www.groenebouwhekken.nl

 

 

Eerste publicatie: 8 april 2021
Foto’s: Groene Bouwhekken