BLVC en de duurzame bouwplaats

BLVC en de duurzame bouwplaats gaan hand in hand. Simpelweg omdat een duurzame bouwplaats minder hinder voor de omgeving veroorzaakt. Op deze pagina verzamelen we alle voorbeelden van materieel, producten, diensten en kennis die ingezet kunnen worden om een duurzame bouwplaats te creëren.

Duurzame bouwplaats positief voor de omgeving

De duurzame bouwplaats biedt veel voordelen voor de omgeving. Zo leiden veel maatregelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit automatisch tot een verbetering van de leefbaarheid en de veiligheid, zoals het gebruik van elektrisch materieel dat stiller is en geen CO2-uitstoot veroorzaakt. En soms hebben ze zelfs een positief effect op de bereikbaarheid, bijvoorbeeld bij gebruik van een hub waardoor transporten gecombineerd kunnen worden.

Materieel

Lees hier onze artikelen over Elektrisch materieel:

Producten en diensten

Bekijk hier onze berichten over duurzame producten en diensten:

Kennis

Het genereren en verspreiden van kennis en expertise op het gebied van de duurzame bouwplaats is van groot belang. Lees hier over opleidingen en publicaties op het gebied van duurzame bouwlogistiek:

Deel jouw voorbeeld

Heb jij ook een mooi voorbeeld van een manier om de bouwplaats te verduurzamen? Deel het dan met ons via LinkedIn, Twitter of een mailtje naar info@blvc.nl. Alvast bedankt!

Meer lezen

Wil je meer lezen over duurzaamheid op de bouwplaats? Neem dan een kijkje op:

Website duurzamebouwplaats.com van Heras Mobile
Artikel ‘Bouwplaatsen en materieel steeds duurzamer‘ van duurzaam-ondernemen.nl

 

 

Eerste publicatie: 16 juli 2020
Laatste aanpassing: 8 april 2021

Foto: Heras Mobile