Functieprofiel Verkeersregelaar

Verkeersregelaars zijn onmisbaar bij het uitvoeren van projecten in drukke binnensteden. Ze zorgen voor veiligheid, doorstroming van het verkeer en zijn het visitekaartje van het project. Het vinden van een goede verkeersregelaar begint met een goed functieprofiel.

Cruciale rol

Verkeersregelaars vervullen een cruciale rol voor projecten die zich afspelen in een drukke omgeving. Ze zorgen ervoor dat weggebruikers zo veilig en snel mogelijk langs werkzaamheden kunnen rijden of lopen. Ook begeleiden ze het werkverkeer dat af en aan naar het werkterrein rijdt. Daarnaast zijn zij vaak degenen waar omwonenden en passanten direct en persoonlijk contact mee hebben, en vormen ze daarmee het visitekaartje van het project voor de omgeving.

Functieprofiel

Met het inzetten van een of meerdere verkeersregelaars kan een project de veiligheid, de bereikbaarheid en de communicatie verbeteren. Maar dan moeten de verkeersregelaars wel aan een aantal eisen en voorwaarden voldoen.

In het Functieprofiel Verkeersregelaar hebben we omschreven over welke kwalificaties, competenties en uitrusting een goede verkeersregelaar moet beschikken. Je kunt het functieprofiel hieronder downloaden.

Downloaden

Om verkeersregelaars met de juiste kwalificaties en competenties te selecteren kun je gebruik maken van het Functieprofiel Verkeersregelaar (PDF). Het functieprofiel is hier ook te downloaden als Word-bestand.

 

Eerste publicatie: 14 september 2021
Foto: Martin van Welzen