11 februari 2020: Congres Bouwlogistiek

Zicht op de stad

Zonder logistiek geen bouw. Vooral in binnenstedelijke gebieden levert dat steeds meer knelpunten op: de ruimte is beperkt en de bevolkingsdichtheid neemt alleen maar toe. Tegelijkertijd is de bouwopgave onverminderd groot, en vraagt de huidige infrastructuur ook om het nodige onderhoud. Tijdens het Congres Bouwlogistiek 'Zicht op de stad' op 11 februari a.s. hebben deelnemers nagedacht over innovatieve manieren om met bouwlogistiek om te gaan.

Terugblik

Lees hier de terugblik op het congres.

Grote uitdagingen

De uitdagingen qua bouwlogistiek zijn heden ten dage niet ongering: binnenstedelijke omgevingen waar het leven en de bedrijvigheid niet (of niet al teveel) verstoord mag worden, en waar veel stakeholders te vinden zijn met elk hun eigen belang. De leefbaarheid en bereikbaarheid staan onder druk, terwijl de bouw- en onderhoudsopgave onverminderd groot zijn.

Hoe gaan we het beste met deze uitdagingen om? Wat kunnen we leren van de laatste trends? Dat zijn vragen die tijdens het Congres Bouwlogistiek ‘Zicht op de stad’ aan de orde komen. Andere onderwerpen zijn:

  • de organisatie van zero-emissie bouwtransport in binnensteden vanaf 2025;
  • het omzetten van data (waaronder BIM) t.b.v. een efficiënte inrichting van de logistiek;
  • potentie van retourstromen en alternatieve modaliteiten, zoals vervoer over water;
  • rol van aanbestedingen en gemeenten bij het organiseren van slimme bouwlogistiek;
  • huidige mogelijkheden, behoeften en beschikbare budgetten.

Doelgroep

Beoogde doelgroep voor het congres zijn bouwbedrijven, opdrachtgevers, omgevingsmanagers, leveranciers, bouwmaterialengroothandels, logistiek dienstverleners, transportbedrijven, beleidsmakers en gemeenten. Het congres is zowel interessant voor partijen in de woning- en utiliteitsbouw als de grond-, weg- en waterbouw.

Programma

Het Congres Bouwlogistiek ‘Zicht op de stad’ wordt o.a. georganiseerd door TNO en Bouwend Nederland.

Datum: dinsdag 11 februari 2020
Tijd: 12.30u – 17.30u
Locatie: Van der Valk Hotel Tilburg, Dokter Bloemenlaan 8

Het programma ziet er als volgt uit:
12.30-13.00 uur Ontvangst
13.00-14.00 uur Plenaire
14.00-15.00 uur Bezoek Carrousel
15.00-17.00 uur Deelname 2 workshops
17.00-17.30 uur Borrel

Meer informatie over het plenaire programma en de workshops vind je hier.

Aanmelden

Deelname aan het congres is gratis. Meld je hier aan.

Meer lezen

Wil je meer informatie over bouwlogistiek? Lees dan ons blog: ‘Bouwlogistiek en BLVC‘.

 

Eerste publicatie: 20 januari 2020
Laatste update: 26 februari 2020

Foto: Peter H. via pixabay