Nieuw BLVC Café op 14 oktober a.s.

Op 14 oktober a.s. organiseert Bewuste Bouwers het volgende BLVC Café. Dit keer vindt het plaats op een verrassende locatie: Diergaarde Blijdorp. Lees hier meer over wat het BLVC Café is en het programma van deze editie.

Wat is het BLVC Café?

Twee keer per jaar organiseert Bewuste Bouwers een BLVC Café. Het Café is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie m.b.t. bouw- en infraprojecten. Tijdens de bijeenkomsten kunnen deelnemers direct toepasbare kennis delen, inspiratie halen en netwerken.

Diergaarde Blijdorp: proeftuin voor technologische innovaties

Deze editie van het BLVC Café vindt plaats in Diergaarde Blijdorp. Doordat deze historische dierentuin de omvang van een kleine stadswijk heeft en er getest kan worden met het watersysteem, fungeert het als een zogenaamde ‘proeftuin’ voor technologische innovaties. Doel van het testen van deze innovaties uitgevoerd door VPdelta (het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water van de TU Delft), is het creëren van steden die ook in de toekomst leefbaar blijven.

Bewust watergebruik op het voorplein

Op het voorplein van de dierentuin is onlangs een nieuw watersysteem aangelegd. Waar het oorspronkelijke plan was om het voorplein alleen op te hogen, adviseerde VPdelta het plein klimaatadaptief te maken door toevoeging van een watersysteem dat regenwater opslaat en hergebruikt. Het opgeslagen regenwater kan vervolgens gebruikt worden om de botanische tuin te bewateren, zodat het niet nodig is om hier kostbaar drinkwater voor te gebruiken. Dit bespaart niet alleen kosten maar inspireert ook de bezoekers van de dierentuin.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

14.30u Inloop
15.00u Welkomstwoord door Anneke Witte (directeur Bewuste Bouwers)
15.05u Presentatie VP Delta Proeftuin in Diergaarde Blijdorp door Lindsey Schwidder (Programma Manager VP Delta)
15.40u Presentatie Bluebloqs Circulair Watersysteem Diergaarde Blijdorp door Kieran Dartée (Projectleider Field Factors)
16.00u Pauze
16.15u Rondleiding langs het watersysteem van twee VPdelta-startups Field Factors en Bufferblock door René Reusen (Projectmanager Diergaarde Blijdorp)
17.00u Netwerkborrel

Aanmelden en meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het BLVC Café en om je aan te melden.

Meer informatie over het project van VPdelta bij Diergaarde Blijdorp vind je hier.

 

Eerste publicatie: 11 oktober 2021
Foto: Pixabay