Opleiding tot VDO’er

Sinds 1 januari 2024 is de Veiligheidscoördinator Directe Omgeving, of VDO'er, verplicht. Deze nieuwe functionaris op de bouwplaats zorgt voor de veiligheid en gezondheid van iedereen in de directe omgeving van bouw- en sloopwerkzaamheden. De Omgevingsformule biedt sinds kort een opleiding tot VDO'er aan.

Opleiding: inzicht in taken en verantwoordelijkheden

De rol van VDO’er is nog erg nieuw. Daarom zijn betrokkenen in de bouwsector momenteel nog zoekende naar wat de rol inhoudt, en welke taken en verantwoordelijkheden hierbij horen.

De Omgevingsformule is in dit gat gesprongen en biedt sinds kort een opleiding tot VDO’er aan. In de opleidingsbrochure is, naast praktische informatie over de opleiding zelf, ook de visie van De Omgevingsformule te vinden ten aanzien van:

  • het functieprofiel van een VDO’er,
  • verantwoordelijkheden, en
  • de taken die een VDO’er uitvoert.

Meer informatie over de taken van een VDO’er tijdens verschillende projectfasen is hier te vinden.

Kennisuitwisseling tijdens en na de opleiding

Na het afronden van de opleiding worden opgeleide VDO’ers geregistreerd in een landelijk netwerk van specialisten. Dit biedt hen de kans om binnen dit nieuwe werkgebied samen kennis te blijven genereren én delen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding tot VDO’er? Download hier de brochure of neem dan contact op met De Omgevingsformule.

Meer informatie over de VDO’er vind je in ons artikel ‘De VDO’er: een nieuwe speler op en rond de bouwplaats‘.

 

Beeld: Stocksnap
Eerste publicatie: 29 april 2024