Overbruggen van hoogteverschillen
Het kleinste randje kan een rolstoelgebruiker of een gebruiker van een rollator uit zijn of haar evenwicht brengen. Als je zelf niet in een rolstoel zit, of niet afhankelijk bent van een rollator, besef je dat niet. Ook voor mensen met een kinderwagen kunnen hoogteverschillen problemen geven. Het overbruggen van hoogteverschillen van bijv. stoepen, tijdelijke noodbruggen etc. is daarom belangrijk bij werkzaamheden en tijdelijke inrichtingen van de openbare ruimte.
Zo was het voor de mevrouw op de foto hieronder niet mogelijk om zonder hulp van omstanders op de stoep te komen. Dit omdat de normale verlaagde stoep door werkzaamheden niet beschikbaar was.

Foto: Zo Werken Wij in Amsterdam 2016 (ZWIA)
Kijk bijvoorbeeld of het hoogteverschil te overbruggen is door middel van een asfaltvlieg, of door een mobiele hellingbaan of -plaat te gebruiken. Zie bijvoorbeeld de foto hieronder:

Foto: Zo Werken Wij in Amsterdam 2016 (ZWIA)
Als overbruggen echt niet kan: communiceer
Als het overbruggen echt niet mogelijk is, geef dan goed aan dat een bepaalde doorgang of plek niet toegankelijk is voor rolstoel- of rollatorgebruikers of mensen met een kinderwagen. En geef ook aan waar men er wel kan passeren. Doe dit door middel van borden op straat, maar bijvoorbeeld ook op alle plattegronden en kaartjes met omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden.