De Groene Aggregaat

De Groene Aggregaat is een hybride aggregaat, dat schonere en stillere energie levert op bouwplaatsen dan conventionele aggregaten. Lees er op deze pagina meer over.

Hybride

De Groene Aggregaat is een hybride aggregaat dat ontwikkeld is door Maru Systems. Dit aggregaat levert op bouwlocaties een grotendeels groene stroomvoorziening. Het aggregaat is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en bestaat uit een container waarin een hybride aggregaat, een tank met dieselolie, een batterijpakket en een omvormer te vinden zijn. Bovenop bevinden zich, bij de grotere versies, de zonnepanelen, die zich met één druk op de knop uitvouwen in de meest gunstige positie ten opzichte van de zon, zo staat beschreven in een Cobouw-artikel.

Bekijk hier een filmpje van de werking van een Groene Aggregaat met 6 zonnepanelen:

Voordelen

Ten opzichte van een dieselaggregaat biedt de Groene Aggregaat de volgende voordelen:

  • vermindering CO2-uitstoot tot 90%;
  • minder geluidsoverlast doordat het aggregaat zo lang mogelijk elektrisch functioneert;
  • besparing van 85 tot 95% in brandstofgebruik en bijbehorende kosten;
  • eenvoudige bediening (plug & play), in combinatie met een 24/7 storingsdienst;
  • op afstand bedienbaar;
  • hufterproof, doordat de aggregaat verpakt is in een handzame container.

Meer informatie

Je kunt de Groene Aggregaat huren of kopen. Meer informatie vind je op www.degroeneaggregaat.nl.

Vanaf januari 2020 ook De Groene Batterij

Onlangs kondigde Maru Systems ook de komst van De Groene Batterij aan. Deze zal vanaf januari 2020 te koop of te huur zijn. Op LinkedIn is te lezen dat De Groene Batterij makkelijk te koppelen is aan reguliere aggregaten om direct brandstofbesparing en Co2-reductie te realiseren. De batterij kan o.a. gekoppeld worden aan zonnepanelen en als tijdelijke uitbreiding van het accupakket van het hybride aggregaat dienen.

Bronnen

Hieronder vind je alle bronnen die we geraadpleegd hebben bij het schrijven van dit artikel. Mochten we hierbij iets over het hoofd gezien hebben, laat het ons dan weten.

https://www.degroeneaggregaat.nl (geraadpleegd op 07-10-19)

https://www.maru-systems.com (geraadpleegd op 07-10-19)

https://www.linkedin.com/posts/de-groene-aggregaat_degroeneaggregaatnl-staat-de-maand-december-activity-6478881707415076864-nZZb (geraadpleegd op 07-10-19)

https://www.linkedin.com/posts/de-groene-aggregaat_stikstof-co2-duurzaammilieu-activity-6585268753527779328-9jfL/ (geraadpleegd op 09-10-19)

 

Eerste publicatie: 10 oktober 2019

Foto: De firma K Dekker BV huurt de Groene Aggregaat voor de Noord/Zuidlijn (foto: www.degroeneaggregaat.nl)