Mini-SunBox

De Mini-SunBox levert lokaal stroom m.b.v. een accu en 12 zonnepanelen, die op een bouwkeet of container bevestigd kunnen worden. Lees er op deze pagina meer over.

Wat is de Mini-SunBox?

De Mini-SunBox bestaat o.a. uit 12 zonnepanelen, die op een 20 ft container of bouwkeet bevestigd kunnen worden. De zonnepanelen leveren (in Nederland) per dag 7,5 kWH energie op plekken waar netstroom niet beschikbaar is, en waar een relatief beperkte stroomvraag is. Je kunt dan denken aan de stroomvoorziening voor bouwketen, beveiligingscamera’s en verlichting op bouwterreinen en verkeersregelsystemen. De Mini-SunBox is ontwikkeld door Bredenoord.

Werking

De 12 zonnepanelen werken in combinatie met accu’s en een besturingssysteem. Voor extra zekerheid kan een aggregaat gekoppeld worden dat alleen aanslaat als zon en accu’s niet toereikend zijn. Naast plaatsing op een bouwkeet of container met een zogenaamde twistlockbevestiging, kan de Mini-SunBox ook op de grond geplaatst worden. 

Onderstaande infographic geeft de werking van het systeem schematisch weer:

Voordelen

De Mini-SunBox heeft de volgende voordelen:

  • geluidsarm en uitstootvrij bij gebruik van de zonnepanelen in combinatie met een accu;
  • brandstofbesparend: zo bespaarde Boskalis 80% aan brandstof met de Mini-Sunbox bij hun werkzaamheden aan het oevergebied van de Waal bij Afferden, Deest en Druten;
    voor extra vermogen is het mogelijk een aggregaat aan te sluiten, waarvoor biobrandstof gebruikt kan worden;
  • snelle installatie.

 

Toepassing Mini-SunBox door Boskalis (foto: www.bouwmachines.nl)

Meer informatie

Voor meer informatie over de Mini-SunBox, kun je kijken op de website van Bredenoord.

Bronnen

Hieronder vind je de bronnen die we geraadpleegd hebben bij het schrijven van dit artikel. Mochten we hierbij iets over het hoofd gezien hebben, laat het ons dan weten.

https://www.bredenoord.com/nl/huren/hybride-combinaties/mini-sunbox/ (geraadpleegd op 10-10-19)

https://www.bouwmachines.nl/ondernemen/nieuws/2019/08/boskalis-bespaart-80-brandstof-met-mini-sunbox-bij-bouwketen-10144517 (geraadpleegd op 10-10-19)

https://www.bredenoord.com/nl/cases/boskalis-bespaart-80-brandstof-met-mini-sunbox-bij-bouwketen/ (geraadpleegd op 10-10-19)

 

 

Eerste publicatie: 10 oktober 2019

Beelden: www.bredenoord.com en www.bouwmachines.nl