GreenBattery

De GreenBattery is een mobiele batterij die lokaal stroom biedt en door middel van groene energie opgeladen wordt. Lees op deze pagina meer over dit product.

Wat is de GreenBattery?

GreenBattery is een mobiele batterij die lokaal stroom biedt en door middel van groene energie opgeladen wordt. Het is daarmee een stiller en schoner alternatief voor een dieselaggregaat, die stroom ter plekke opwekt. De batterij is een halve zeecontainer groot en haalt zijn energie uit de zon, wind en voor het overige deel uit een groene energiecontract. De GreenBattery wordt verhuurd vanuit een samenwerking tussen Vattenfall (voorheen NUON) en het gelijknamige bedrijf GreenBattery.

Werking

Voorafgaand aan de levering op locatie wordt de accu van de GreenBattery opgeladen met groene stroom. De accu slaat inkomende stroom op als gelijkstroom. Een omvormer zet de gelijkstroom vervolgens om naar wisselstroom. “De bloem op het apparaat wekt daarbij op locatie ook nog stroom op. Een slim extraatje: op een mooie, zonnige dag laadt de GreenBattery automatisch zelf bij”, zo is te lezen op de Vattenfall-website.

In het filmpje hieronder is te zien hoe de GreenBattery ter plaatse geïnstalleerd wordt:

Voordelen

De GreenBattery heeft de volgende voordelen:

  • geen enkele vorm van uitstoot: geen CO2, geen stikstof en geen fijnstof;
  • geluidsarm: produceert vrijwel geen geluid;
  • uitsluitend opgeladen met duurzame energie van windmolens en zonnepanelen;
  • elk vermogen en elke capaciteit kan geleverd worden, variërend van de GreenBattery Mini geschikt voor kleiner stroomverbruik tot de GreenBattery container voor locaties waar meer vermogen nodig is;
  • levering is full service: van inventarisatie energiebehoefte en bepalen van de beste locatie tot continu toezicht op de prestaties van de batterijen;
  • prijzen zijn vergelijkbaar met die van een dieselaggregaat, en soms zelfs goedkoper;
  • betrouwbaar want de GreenBattery bevat geen bewegende delen, alleen batterijen en een paar omvormers.

Meer informatie

Voor meer informatie over de GreenBattery, kun je kijken op de website van GreenBattery of via de Vattenfall-website een offerte aanvragen.

Bronnen

Hieronder vind je alle bronnen die we geraadpleegd hebben bij het schrijven van dit artikel. Mochten we hierbij iets over het hoofd gezien hebben, laat het ons dan weten.

http://green-battery.nl (geraadpleegd op 09-10-19)

https://twitter.com/MSintenie/status/1116288707659743233 (geraadpleegd op 09-10-19)

https://group.vattenfall.com/nl/newsroom/actueel/persbericht/2017/nuon-biedt-groene-batterijen-met-windstroom-als-alternatief-voor-dieselaggregaten-in-binnensteden (geraadpleegd op 09-10-19)

https://www.vattenfall.nl/greenbattery/ (geraadpleegd op 09-10-19)

https://energiekaart.net/greenbattery-vervangt-dieselgenerator/ (geraadpleegd op 09-10-19)

https://www.rtlz.nl/business/ondernemen/artikel/205681/zo-zorgt-greenbattery-voor-groene-stroom-op-festivals (geraadpleegd op 09-10-19)

 

Eerste publicatie: 10 oktober 2019

Foto: rtlz.nl