Groene energie op de bouwplaats

Er zijn steeds meer producten op de markt, die het gebruik van groene energie op de bouwplaats mogelijk maken. Lees op deze pagina meer over de verschillende producten.

Groene alternatieven voor vervuilende dieselaggregaten

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld zonne-energie maken groene energieproducten een dieselaggregaat overbodig. Een dieselaggregaat zorgt immers lokaal voor lawaai en een fikse toename van fijnstof en roet, en daarmee voor nadelige gezondheidseffecten. Uit een studie van de GGD Amsterdam en de Universiteit Utrecht is gebleken dat de concentratie roet- en ultrafijnstof lokaal kan oplopen tot maar liefst zeven keer de ‘normale waarden’ van roet- en fijnstofdeeltjes. De groene alternatieven zorgen voor een schonere en stillere energievoorziening op de bouwplaats en dragen zo bij aan een betere leefbaarheid in de omgeving van het project.

Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet:

Opladen elektrische voertuigen op de bouwplaats

Met een mobiele laadpaal is het ook op de bouwplaats mogelijk om elektrische voertuigen van werknemers en bezoekers op te laden. Lees er meer over in onderstaand artikel.

Meer informatie

In ons BLOG | Elektrisch werken lees je meer over het inzetten van elektrisch materieel en de positieve effecten daarvan op de leefbaarheid van de omgeving. Of kijk op onze pagina BLVC en de duurzame bouwplaats

Ken je zelf nog een ander product?

Ken jij nog een ander product dat een groene energievoorziening op de bouwplaats mogelijk maakt? Laat het ons dan weten via info@blvc.nl, Twitter of LinkedIn.

 

Eerste publicatie: 10 oktober 2019

Laatste update: 20 juli 2021