Magazine ‘De Duurzame Bouwplaats’

Uitgegeven door Heras ter ere van de Floriade 2022

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 staat dit jaar in het teken van ‘Growing Green Cities‘: je kunt je er laten inspireren door en leren over innovaties die steden groener kunnen maken. Heras is dit jaar partner van de Floriade, en schenkt er aandacht aan de Duurzame Bouwplaats. Ter ere van het partnerschap bracht Heras recent over dit thema een mooi magazine uit, waarin ook aandacht wordt geschonken aan BLVC.

Heras Glossy 'De Duurzame Bouwplaats'

Een duurzame bouwplaats biedt veel voordelen voor de omgeving. Immers, veel maatregelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit leiden tot een verbetering van de leefbaarheid en de veiligheid, zoals bijv. minder geluid en betere luchtkwaliteit door het gebruik van elektrisch materieel.

Heras geeft de duurzame bouwplaats dit jaar een plek op de Floriade, en bracht ter ere van de Floriade een mooi magazine over dit thema uit. In het magazine komen experts aan het woord die hun ervaringen en gedachten over de binnenstedelijke bouwplaats delen. Eén van die experts is Ferry Theunisse, oprichter van BLVC.nl. In het artikel spreekt hij o.a. over hoe BLVC-eisen kunnen bijdragen aan de totstandkoming van de duurzame bouwplaats. Hij zegt hierover het volgende:

“Een project waar we veel van kunnen leren is bijvoorbeeld de gebiedsontwikkeling in de Houthaven van Amsterdam. Hier worden vooraf BLVC-eisen meegegeven aan ontwikkelaars. Deze ontwikkeling loopt voorop in duurzaam bouwen en werken. Hier is niet alleen oog voor milieubeheer, maar ook voor het welzijn van medewerkers, ketenpartners en omwonenden.”

Wil je het hele artikel over BLVC lezen? Klik dan hier

Magazine lezen

Het hele Magazine van Heras kun je online lezen, of hier downloaden.

 

Eerste publicatie: 10 juni 2022
Foto: Heras Mobile